Weekend dedicat Cardiologie la Karma Vet Medical Tulcea

Primul sfârșit de săptămână al lunii martie, la Karma Vet Medical a fost dedicat Cardiologiei. Împreună cu dl. Dr. Tutuneanu Andrei Vlad, am avut parte de un maraton de consultații și examene ecocardiografice la un numar de 14 pacienți.
Întrucât a fost un real succes pentru pacienții nostri, ne dorim in continuare sa organizăm cu regularitate astfel de weekend-uri dedicate unor consultații de specialitate, nu numai pe parte de cardiologie, ci în toate specializările.

Cine este dl Dr. Andrei Tutuneanu, care este specializarea si care sunt pasiunile lui?

A absolvit Facultatea de Medicină Veterinară din București în 2012. Din timpul facultății, a început să lucreze în urgențe și terapie intensivă, petrecând 7 ani că medic pe ambulanță, în chirurgie și terapie intensivă. Andrei este unul din membri fondatori ai Societății Romane de Urgențe și terapie intensivă veterinară.
În 2016 a început să își aprofundeze studiile în cardiologie la The European School for Advanced Veterinary Studies (ESAVS), continuând cu numeroase cursuri în domeniu, prin care și-a extins cunoștințele despre cardiologie și tehnică ecocardiografică. În 2022 a participat la Arrhythmia Boot Camp unde s-a pus la curent cu patologiile de ritm.
În prezent dr. Tutuneanu conduce departamentul de cardiologie din cadrul Spitalului Veterinar PetStuff, fiind in proces de acreditare în domeniul cardiologiei veterinare și este lector la diferite cursuri în cadiologie și urgențe veterinare.
Principalele interese din cardiologie ale lui Andrei includ monitorizarea evoluției pacienților cronici, patologiile congenitale, auscutltația și aritmiile.

Așadar, vestea bună este că, indiferent dacă câinele tău este mascul sau femelă, orice câine poate crește pentru a fi un prieten minunat de ascultători și atent.

Cateva cuvinte de la dl Dr. Andrei Tutuneanu.

De mult voiam sa pot sa imi fac meseria si in orasul de bastina (balta), asa ca wekendul trecut, la invitatia lui Vlad, am fost la Karma Vet Medical sa ne uitam la inimile animalutelor tulcene.
Am avut parte de multe cazuri interesante, printre care degenerari incipiente si avansate de mitrala (MMVD), dilatatii cardiace avansate (DCM ) cu fibrilatie atriala, tamponada cardiaca cu epansamente policavitare si o pisica cu cardiomiopatie de fenotip hipertrofic (HCM) cu SAM descoperita la un consult de rutina. Au fost doua zile pline in care ne-a fost demonstrata inca odata atat noua cat si proprietarilor importanta verificarii periodice a blanosilor lor chiar si in lipsa unei simptomatologii evidente.

Așadar, vestea bună este că, indiferent dacă câinele tău este mascul sau femelă, orice câine poate crește pentru a fi un prieten minunat de ascultători și atent.

Sursa foto: Freepik.com